//Forever Imperfect
Saya kembali dengan senyuman ;)

Friday, 18 July 2014 @ 01:21 | 0 Comment [s]

Assalamualaikum! (sesambil layan lagu Jaga Dia Untukku - Dato' Ct Nurhaliza)

Hai semua. rindu kite tak? hihi ya Allah lama gile kot tak update blog, rasenye last update blog last semester satu tapi sekarang ni dah habis semester dua tahun pertama. Hm ye tahu, nanti aku jadi senior. LITTLE senior ye wahai junior. Haha

Saje je nak update blog. Rindu mungkin. atau lebih mudah nak kembalikan hobi lama aku sebelum ni. Alah nak busykan diri sementara cuti sem ni. Hee

Takde banyak cerita pun act. Even sebenarnye banyak nak cerita tapi tak semua kot aku cerita. Tapi sebenarnya aku on blog ni sebab nak delete semua post lama aku. Tu dah kenangan. Aku tamau dan tanak ingat dah. Kenangan, jadi biarlah kenangan. Sekarang fokus on new life bak kate omputih.

Semester dua aku redah seredah seredhanya. Hahaha banyak sangat ujian sebenarnye. Ujian aku bangkit balik dari semua ujian aku, Allahuakbar. Sejak tu aku tahu Allah sayang aku sebab Dia bagi aku ujian tu. Kalau ikutkan hati aku memang dah give up. Give up dari semua yang aku hadapi sekarang tapi tapi aku fikir, ni ke pengakhiran dari semua yang aku usaha kan selama 13tahun. Pulun belajar last nak give up? Oh no. Bukan tu yang Allah suka. Alhamdulillah berkat nasihat mak ayah adik beradik dan kawan kawan aku Alhamdulillah aku bangkit. Bukan mudah woi. Hihi(ketawa tipu)

Selain dari ujian belajar aku ade jugak dapat ujian dari hm entah. Paham jela. tak paham sudah, nama kau dolah. Hahaha tapi takpe awak yang dah pergi jauh dari saya tu, teruskan pergi okay, jangan patah balik. Kejar matlamat awak, dan sy bukan salah satu dari matlamat awak. Takpe. Allah tahu ape yang lebih baik. (positive think make positive actions)

And okay sekarang bulan Ramadhan. 20hari dah. ade balance 10hari terakhir je. Allahuakbar. Alhamdulillah sebab Allah bagi lagi aku peluang untuk jumpa dgn bulan Ramadhan tahun ni. tapi rase macam kejap sangat. kejap. sumpah aku tak tipu bukan aku sorang je rasa sekejap tu. Dengan balance hari yang ade ni same same la kite tambah amalan. Mane yang kurang kite pertingkatkan mane yang dah banyak tu banyakkan lagi. Kita same same cari malam Lailatulqadar okay? Sebenarnya bulan Ramadhan kali ni aku sedih jugak, sebab kalau tahun lepas bulan Ramadhan aku kenal lebih dalam dgn dia tapi ramadhan kali ni semua ke laut dihapus badai ombak cewah over now ayat. Hahaha

Okay lah. aku rasa sampai sini je kot nak berceloteh. kene tidur awal sikit (padahal dah pukul1lebih, hihi) esok nak bertolak ke kL, shopping raya yayyy! sedih kite tolak tepi, raya tahun ni harap lebih bermakna dari sebelum ni, InshaAllah. Korang doakan aku bahagia dengan ape yang aku ade sekarang ni okay, doakan aku kuat tabah lalui 2tahun lagi berbaki, inshaAllah kalau takde aral. And so GOODNIGHT.


Older Post | Newer Post
The Disclaimer

السلام عليكم(!) Anis for nickname. Ayah bekeng plus peramah, mak pulak pandai matematik. Genes mereka aku warisi. الحمد لله untuk kehidupan aku yang serba sederhana, الحمد لله untuk makayah yang caring, الحمد لله untuk adik beradik yang sayang aku, الحمد لله dengan kawan-kawan yang supportive, الحمد لله untuk kurniaanMu ya Allah. 'Kunfayakun'-- aku hanya mampu merancang Allah yang menentukan.

Facebook

Peduli orang kata, baju renyuk pun tak apa, asal pakai selesa.


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


Twitter

Love Them


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!